Mosterdsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. in pan laten smelten.
  2. er doorheen roeren tot een glad papje ontstaat. 250 mililiter toevoegen met .
  3. Geheel aan de kook laten komen.
  4. er doorheen roeren.
  5. Zout naar smaak toevoegen.
  6. Door laten koken tot de saus de juiste textuur en dikte heeft.
25
25
25

Variaties op Mosterdsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mosterdsaus
VariatieAantalGang
Mosterdsaus6Sauzen en marinades
Kabeljauw met mosterdsaus3Vis en schaaldieren
Tuinbonen met spekjes en mosterdsaus1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter en bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Mosterdsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 4 recensies
RESET

Fantastisch ,geen bouillon bij gedaan, en de franse mosterd gebruikt, dit wordt mijn favo sausje. Heeeeeeeerlijk
Agnetha 29 augustus 2017
Prima recept, net zoals moeder de saus vroeger maakte met soepvlees dat over was van de zondag. Half bouillonblokje is ook voldoende.
Marga 4 april 2016
Oei, veel te dun, teveel bouillon en te weinig mosterd. Kon het gelukkig nog net op tijd aanpassen.
Schadee 25 december 2015
Een heerlijk recept makkelijk te maken en smaakt ook nog eens fantastisch.
Jaap Bos 14 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
26 kcal
1%104 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosterdsaus