Mosterdsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Smelt de in een steelpannetje.
Pel de en snijd ze in stukken.
Maak de selderij schoon en snijd de stengels in stukken.
Smoor de en in de warme . - Voeg ook de en toe en roer alles goed door.
- Stoof de groenten totdat ze glazig zijn.
Schenk er dan de Nolly Prat bij. - Roer regelmatig om totdat de vermout bijna volledig verdampt is.
Voeg de toe en de . - Breng opnieuw aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
Zeef de groenten en kruiden uit de saus en gooi ze weg.
Voeg de toe en roer goed door.
Breng de saus tot slot op smaak met wat citroensap.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mosterdsaus410m
-
Recept
Warme mosterdsaus410m
-
Recept
Mosterdsaus430m
-
Recept
Mosterdsaus415m
-
Recept
Mosterdsaus415m
-
Recept
Dille-mosterdsaus45m
Variaties op Mosterdsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mosterdsaus | 6 | Sauzen en marinades |
Kabeljauw met mosterdsaus | 3 | Vis en schaaldieren |
Tuinbonen in mosterdsaus | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 53 kcal | 2% | 212 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |