Mosterdsoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van ingridkarbet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt.
- fijnsnipperen.
- Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen.
- In pan smelten.
- , sjalot en knoflook op laag vuur ca. 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen.
- erdoor roeren en op laag vuur ca. 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren.
- Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
- Bouillontabletten, en 4 dl water toevoegen.
- Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
- erdoor roeren.
- Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep.
- Mosterd al roerend bij soep schenken.
- Soep niet meer laten koken.
- Op smaak brengen met zout, en eventueel wat .
- boven soep fijn knippen.
- Direct serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mosterdsoep41u
-
Recept
Mosterdsoep430m
-
Recept
Mosterdsoep met bier430m
-
Recept
Mosterdsoep435m
-
Recept
Mosterdsoep435m
-
Recept
Prei-mosterdsoep430m
Variaties op Mosterdsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mosterdsoep | 16 | Soepen |
Mosterdsoep met gerookte zalm | 1 | Soepen |
Prei-mosterdsoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- kippenbouillontablet en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet en wijn
- boter en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 96 kcal | 4% | 384 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |