De in plakken gesneden betrooien met en op een vergiet weg zetten.
Fruit de en knoflookteentje in de tot het begint te kleuren.
erbij en rullen tot het niet meer rood is.
Gemberpoeder(1 theelepel) er over strooien.
Voeg de kleingesneden tomaten(4) toe en laat alles 10 minuten op klein vuur sudderen.
Spoel de aubergines af onder water en laat ze opnieuw uitlekken.
Droog de plakken aubergines tussen keukenpapier, wentel ze dan door de bloem en bak ze in de koekenpan in olie(1 stuk) langzaam aan weerskanten bruin.
Vul een beboterde ovenschotel met afwisselend aubergines, aardappelschijfjes en gehaktmengsel tot alles op is.
De laatste laag moet aardappelen(500 gram) zijn.
Schenk de tomatenpuree(1 blikje) gemengd met de bouillon(3 deciliter) in de schotel.
Schenk iets olie(1 stuk) over het oppervlak en zet de schotel 30 minuten in de oven van 200 graden celsius.
Overgiet het gerecht met de eieren(2) die met de melk(2.5 deciliter) zijn losgeklopt en laat de schotel nog eens een kwartier in de oven staan tot het ei is gestold en de bovenkant licht gebakken is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.