Moussakas
- Herkomst Griekenland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Moussaka recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in 10 minuten half gaar.
- Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Snijd de in plakken van 0,5 tot 1 cm dikte.
- Doe ze in een kom en besprenkel ze met en het citroensap.
- Laat even intrekken.
- Bak de plakken aubergine in hete olie aan beide kanten aan.
- Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Ontvel de .
- Verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
- Snipper de klein.
- Verhit de olie in een pan en fruit de licht aan.
- Snipper de knoflook en het pepertje ragfijn en voeg ze beide toe.
- Laat nog even mee sudderen.
- Voeg dan het gehakt toe en maak het rul met een vork.
- Ca. 5 minuten laten braden op niet te groot vuur; regelmatig omscheppen.
- Voeg de toe en bak ze 5 minuten mee.
- Blussen met de .
- Laat ongeveer ½ uur sudderen zonder deksel op de pan, totdat het vocht is ingedampt.
- Roer af en toe even om.
- Voeg de gesnipperde en toe en breng zonodig op smaak met een beetje .
- Snijdt de afgekoelde aardappelen in schijven.
- Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg een laagje aardappelschijven op de bodem.
- Bestooi deze met een beetje geraspte .
- Leg hier een laagje aubergine op en schep daar een laagje gehaktsaus op.
- Dan weer een laagje aardappelschijfjes, bestrooien met , weer een laagje aubergine en nog een laagje gehaktsaus.
- Roer de en de door de bechamelsaus.
- Schep de bechamelsaus over de bovenste laag gehaktsaus.
- Bestrooi met het restant van de .
- Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven.
- Bak het geheel af in 50 à 60 minuten bij 175° C.
- Laat even afkoelen alvorens te serveren.
- Geef er een frisse salade bij en een glas rode (eventueel Griekse) .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (1)
Moussakas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 225 kcal | 11% | 900 kcal |
Vetten | 9 g. | 14% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |