Mousse à l

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Laat de in koud water in weken.
  2. Was de onbespoten , wrijf hem droog en rasp de schil.
  3. Snijd alle doormidden en pers het sap eruit.
  4. Splits de , klop de eidooiers, de en de met de garde tot een luchtige crème.
  5. Klop de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het er doorheen.
  6. Laat de met hangend water oplossen in een pan op middelhoog vuur.
  7. Roer eerst 3 eetlepels crème door de en meng het vervolgens door de resterende crème.
  8. Klop het eiwit en de los van elkaar stijf.
  9. Spatel ze achtereenvolgens door de crème.
  10. Doe de mousse in glazen en zet ze minimaal 4 uur koud weg, Versier de mousse voor het opdienen met chocoladevlokken en sinaasappelschil.
25
25
25

Variaties op Mousse à l'orange

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mousse à l'orange
VariatieAantalGang
Mousse a l'orange1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mousse à l'orange