Mousse a l'orange
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Giet de likeur in de maatbeker.
- Rasp de schil (niet het wit) van de 3 en van de halve boven de maatbeker.
- Schenk er zoveel op dat je in totaal 1/2 liter hebt.
- Klop de eieren met de tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt.
- Klop er de maïzena en het door.
- Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel gebonden is.
- Laat het niet warmer worden dan 75 graden C., want dan is de kans groot dat het schift.
- Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
- Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.
- Klop de met het in een schone pan stijf tot je er slappe pieken van kunt trekken.
- Strooi er 1 eetlepel over en klop verder tot je er stijve pieken van kunt trekken.
- Spatel de door de hete eiercréme en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.
- Klop de stijf en spatel deze door de eiercréme.
- Vul de uitgeholde met de mousse en zet ze enkele uren in de diepvries.
- Decoreer vlak voor het opdienen met geconfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sinas-amaretto mousse430m
-
Recept
Mousse au chocolat420m
-
Recept
Cappuccino-mousse450m
-
Recept
Witte chocolade mousse42u20m
-
Recept
Mousse van peperkoek en mango430m
-
Recept
Magere chocolade mousse42u20m
Variaties op Mousse a l'orange
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mousse à l'orange | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 269 kcal | 13% | 1076 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |