Mozzarella-tomaattaartjes voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Was de basilicum, pluk de blaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
  2. Houd 2 eetlepels basilicum apart.
  3. Kneed 300 gram , 150 gram in stukjes, 2 , 3 eetlepels koud water, de rest van de basilicum en 1 theelepel tot een glad deeg.
  4. Laat het deeg afgedekt rusten in de koelkast ca. 30 minuten.
  5. Was en halveer de tomaten.
  6. Laat de uitlekken en snijd eventueel in blokjes.
  7. Kluts 2 en de door elkaar.
  8. Breng op smaak met en .
  9. Vet 8 taartvormpjes (ca. 10 cm) in.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  11. Rol het deeg uit op een beetje .
  12. Steek er 8 cirkels (12cm) uit.
  13. Bekleed de vormpjes met het deeg, druk de randen aan en snijd het overige deeg weg.
  14. Prik gaatjes in de bodem.
  15. Verdeel de tomaten en de over het deeg.
  16. Giet het eimengsel er overheen.
  17. Bak de taartjes ca. 25-30 minuten in de oven.
  18. Haal de taartjes uit de vormpjes en garneer met de resterende basilicum.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, mozzarella, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
606 kcal
30%2424 kcal
Vetten
50 g.
72%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mozzarella-tomaattaartjes voor buffet