Muchli kari (visballetjescurry)
- Herkomst India
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Vijzel
- Pan
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Leg de filets in een ovenvaste schaal en bedruppel ze met citroensap.
Dek af met folie, zet de schaal in een braadslee en giet er tot halverwege de schaal water bij.
Pocheer 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de vis gaar is. - Neem de schaal uit de braadslee en laat de vis afkoelen.
Klop in een middelgrote kom het met en naar smaak.
Zeef het erwtenmeel en voeg al kloppende toe tot een glad en soepel beslag. (Het meel vormt in dit stadium gemakkelijk harde klonten. - Wrijf ze met de rug van een lepel door de zeef).
Pluk de vis uiteen, verwijder vel en graatjes en voeg de vis aan de kom toe met chilipepers, ui en broodkruim.
Meng tot een stijve pasta en vorm hiervan circa 20 balletjes ter grootte van een abrikoos.
Verhit de olie in een diepe pan en frituur de balletjes in porties gelijkmatig bruin.
Schep ze eruit met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd de visballetjes warm in een warme oven.
Voor de saus:
Smelt de ghee in een grote pan en fruit de ui en knoflook in 4-5 minuten goudgeel op een matig vuur.
Voeg kaneel, laurier, komijn, koriander, kurkuma en chilipoeder toe en roerbak nog 2 minuten.
Roer de tomatenpuree erdoor, draai het vuur hoger en breng al roerende aan de kook. - Voeg langzaam en citroensap toe.
Strooi er 1 theelepel en de over en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maal de kardemom- en fenegriekzaden in een vijzel.
Roer ze door de saus, temper het vuur en voeg de visballetjes toe.
Laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.
Doe alles over in een schaal, garneer met toefjes en dien op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1294 kcal | 64% | 5176 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |