Muesli-cakemuffins
- Herkomst Nederland
- Categorie Tussendoortjes
- Bereiden
- Kookboek van hela
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mengkom
- Garde
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de , de en de abrikozen in een glazen schaaltje.
- Overgiet alles met kokend water tot het onder staat.
Laat de vruchten een kwartiertje weken. - Giet ze dan af en hak de abrikozen en de in stukjes.
- Zet de vruchten weg.
De , de en de grof hakken.
De en het even roosteren in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. - Als de zaden gaan knappen de gehakte noten en de toevoegen.
- De bruisende siroop erdoor roeren, de pan van het "vuur" halen, de havermelk erdoor roeren en de pan even apart zetten.
De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
Doe in een mengkom:
De rietsuiker, het bakpoeder, de honing, de olijfolie, het zout, de kaneel en de eieren. - Meng alles goed met een garde.
Roer er dan door: - de , het speltmeel, de noten uit de koekenpan, de gemalen , de abrikozen- en cranberrystukjes en de .
Verdeel de massa over de ingevette muffinvormpjes. - Zet de 6-voudige muffinbakvorm in het midden van de oven en bak de cakejes goudbruin in 20-25 minuten (onder- en bovenwarmte).
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in havermout en bakpoeder
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cashewnoten, amandelen, walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 136 kcal | 6% | 816 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |