Muffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  2. De eigeel van het eiwit scheiden.
  3. Voeg bij het eigeel, gesmolten boter en toe.
  4. Goed roeren totdat het een mooi mengsel wordt.
  5. Als je het eiwit stijf hebt geklopt, voeg je het toe aan het mengsel.
  6. Dan voeg je eventueel de chocolade toe, dan de melk en een snufje .
  7. Dan langzaamaan de toevoegen door een zeef uiteraard!
  8. Goed mengen, dan gist bij doen, weer goed mengen.
  9. Dan kan je het in een mooie muffinvorm doen.
  10. Ik gebruik zo een siliconen, die plakken echt niet!
  11. In de oven voor ongeveer 40 minuten.
25
25
25

Variaties op Muffins

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Muffins
VariatieAantalGang
Muffins4Taart en gebak
Kruidkoek Muffins2Taart en gebak
Basisrecept muffins2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
756 kcal
37%3024 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
51 g.
57%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Muffins