Muffins: american chocolat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Magnetron
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. De boter ongeveer 30 seconden in de magnetron laten smelten (600 Watt).
  2. Vervolgens de door de boter roeren tot een romige massa ontstaat.
  3. Voeg de , al kloppend, stuk voor stuk toe aan de boter/suiker massa.
  4. Voeg de romige massa toe aan de en .
  5. Snijd de in kleine stukjes en meng deze, samen met het , door het beslag.
  6. Schep/giet het beslag in de vormpjes/bakplaat.
  7. Meestal haal ik 12 stuks uit het beslag.
  8. Verwarm de oven voor op 160/180 graden C.
  9. Snijd de in en druk deze zachtjes bovenop het beslag.
  10. Bak de muffins 18 minuten op 160 graden C./stand 3 (gasoven).
  11. Indien gewenst de muffins iets minder lang bakken voor een 'smeuige muffin', iets langer bakken voor een 'drogere muffin'.
  12. Doe de oven uit en laat de muffins nog max. 1 minuut in de oven staan zodat deze niet inzakken.
  13. Haal de muffins uit de oven en laat ze nog minstens 2 minuten staan.
  14. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Muffins: american chocolat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Wat is de hoeveelheid van een 'pakje' zelfrijzend bakmeel? Ik heb alleen maar alles in grote porties aangezien ik veel bak.
Janis 16 september 2013
Ik ben ze nu aan het proberen maar het beslag ziet er al heel lekker uit yummie chocolade.
Noa 22 maart 2013
Heeeerlijk... echt de tijd aanhouden, dan zijn ze nog lekker klef. Ik ga 'm nog eens proberen met een tikkie meer bakpoeder (dat staat aangegeven als zelfrijzend bakmeel, maar dat is wat naders, je mo... Lees reactie
30 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4161 kcal
208%4161 kcal
Vetten
242 g.
346%242 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
415 g.
159%415 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Muffins: american chocolat