Mujdei ('moesdei'), knoflooksaus
- Herkomst Roemenie
- Categorie Sauzen en marinades
- Knoflooksaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van casapapusilor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Vijzel
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak de schoon.
- Wrijf (naar keuze) de fijn in een vijzel.
- Druk ze door de knoflookpers of gebruik de staafmixer.
- Meng de puree door het en maak op smaak met en .
- Dit is het algemene basisrecept voor mujdei.
- De saus wordt fijner van smaak wanneer de knoflookpuree eerst met enkele lepels gemengd wordt.
- De saus kan ook gemaakt worden met tomatensap of witte wijn in plaats van .
- In Roemenië wordt de saus bij veel vleesgerechten gegeten, maar bijv.
- ook in soep gebruikt.
- In de koelkast, in een goed afgesloten bakje of jampot blijft de saus enkele dagen goed.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Knoflooksaus410m
-
Recept
Knoflooksaus410m
-
Recept
Knoflooksaus410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Mujdei ('moesdei'), knoflooksaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 57 kcal | 2% | 228 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |