Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Met de hand het deeg maken en 2 eetlepels en circa 200 milliliter koud water toevoegen.
    Kneden totdat deeg loslaat van de wand van de kom.
    Een deegbal vormen en afgedekt met een vochtige doek op koele plek tenminste een uur laten rusten.
    Daarna het deeg verdelen in 12 porties en deze tot zachte balletjes rollen.
    Op een met meel bestoven plank tot ronde lappen 4-5 mm dik uitrollen.
    Elk lapje met een beetje bestrijken en in het midden 1 eetlepel vulling leggen.
    Daarna deeg om de vulling heen vouwen en opnieuw uitrollen met een heel milde druk op de deegroller.
  2. Paratha zou ongeveer 15 cm in breedte moeten zijn.
    Op een met bestreken koekenpan aan beide kanten bakken.

    Voor de vulling de schoongemaakte radijzen raspen en met mengen
    Ongeveer 20 minuten in een zeef laten staan
    Af en toe met de hand erop persen om vrijgekomen vocht uit te drukken.
    Intussen de rode peper zonder zaadjes heel fijn snijden en komijnpoeder, en koriander bijvoegen.
    Goed mengen.
    Met yoghurt en mangochutney of scherpe Indiase ingelegde groente (Mixed pickles) eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • volkorenmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
413 kcal
20%1652 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
87 g.
33%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Muli ke paratha (koekjes met radijs)