Muntmousse met aardbeien
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Breng 100 milliliter water met de aan de kook.
- Was de en voeg hem toe aan het suikerwater.
- Kook circa 4 minuten, neem de uit de siroop en laat siroop afkoelen.
Week de in koud water. - Verwarm 5 eetlepels van de .
- Knijp de uit en los hem op in de warme .
- Roer het gelatinemengsel door de rest van de .
- Voeg de muntsiroop toe en zet 15 minuten in de koelkast.
Klop de stijf. - Roer de door de , zodra deze begint op te stijven.
- Verdeel het mengsel over een platte schaal (circa 600 milliliter inhoud) en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Was de met heet water en wrijf hem droog.
Rasp de schil er in fijne reepjes af. - Pers de uit.
- Breng het aan de kook met de en het limoensap.
- Laat tot de helft inkoken.
- Roer de limoenschil erdoorheen.
- Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
- Schep bolletjes uit de muntmousse en dien op met de .
- Schenk de limoensaus eroverheen en garneer met de gemalen
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardbeien met verse zwarte peper, munt, slagroom en ijs420m
-
Recept
Cheesecake met gemarineerde aardbeien42u25m
-
Recept
Roomyoghurt met schuimkoekjes en aardbeien425m
-
Recept
Aardbeien met limoencrème415m
-
Recept
Yoghurtmousse met aardbeien44u30m
-
Recept
Spaghetti-dessert met aardbeien420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 212 kcal | 10% | 848 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |