Roer de volgende ingrediënten met 3 eetlepels water in een kom tot een papje:
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen venkel
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel chilipoeder
Scheid van elke kippenbout de poot van de dij en snijd de kipfilet in de lengte door.
Verhit de olie op half vuur en fruit er de ui, gember en knoflook in tot de ui goudbruin is (6-8 minuten).
Zet het vuur laag, voeg het kruidenpapje toe en verwarm het geheel al roerend 4-5 minuten.
Spoel de kom om met 2 eetlepels water, doe dit vocht bij het kruidenmengsel en roerbak alles nog 2-3 minuten.
Voeg de kip toe, zet het vuur vrij hoog en bak de stukken kip al omscheppend tot ze kleur krijgen (3-4 minuten).
Voeg het water en 1 theelepel zout toe, breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan nog een kwartier sudderen.
Schep in deze tijd een of twee keer om.
Verhit in een andere pan op half vuur de boter, voeg de , kerrieblaadjes, komijn(0.5 theelepels), venkel(1 theelepel) en rode chilipepers(1,5 stuk) toe en roer flink.
Was de spinazie(450 gram) goed en haal de harde steeltjes eruit.
Doe de spinazie(450 gram) en het restant zout(1.5 theelepels) in de pan, schep om en bak 5-6 minuten.
Breng het geheel aan de kook en laat het met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
Schep af en toe om.
Roer de garam masala(0.5 theelepels) door de yoghurt, klop het tot een glad mengsel en voeg dit al roerend aan het mengsel van kip en spinazie(450 gram) toe.
Laat zonder deksel op half vuur 6-8 minuten koken en schep vaak om.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
geklaarde boter en bulgaarse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter en bulgaarse yoghurt
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
geklaarde boter en bulgaarse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.