Musjes met linzen
- Herkomst Duitsland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van kennin
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Pan
Bereidingswijze
- De wassen en een nacht laten weken in een grote kookpan.
- De volgende dag de afgieten door een een vergiet.
- Het water weggooien.
- Schil de , versnipper ze en met wat vet laten bruinen in een grote kookpan.
- Daarna geef je de uitgelekte toe en roert goed om.
- Vervolgens opvullen met veel water, het en de .
- Aan de kook brengen en ongeveer 45 à 50 minuten laten koken tot de zacht zijn.
- Best niet roeren.
- In een tweede pan een donkere fond bereiden uit margarine en .
- Mengen met de bouillon en kruiden met .
- Vervolgens de toevoegen en voorzichtig alles met elkaar mengen.
- Op smaak brengen met .
- Even laten doorsudderen.
- Intussen meng je 250 gram , 2 en ongeveer 4 eetlepels water tot een deeg.
- Draai het deeg doorheen een pureeknijper of eventueel spuitzak en vang de slierten op in licht gezouten kokend water.
- Zodra ze boven drijven zijn de musjes gaar (ca 2 minuten).
- Giet ze af zoals je pasta afgiet en dien onmiddellijk op.
- Tegelijk warm je de frankfurter worstjes op.
- Nadien worden ze bovenop de gelegd.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en vleesbouillon
- vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter of margarine en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en vleesbouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 554 kcal | 27% | 2216 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 52 g. | 20% | 208 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |