Perencrumble
- Nederland
- Nagerechten
- 4 portie(s)
- 20 minuten
- 25 minuten
- gejohn
Ingrediënten
- 90 gram bloem
- 80 gram boter op kamertemperatuur
- 45 gram rietsuiker
- 25 gram amandelschaafsel
- 3 handperen
- 15 gram vloeibare honing
- 2 chocoladekoekjes
Bereidingswijze
Kneed met de mixer of in de keukenmachine (ik deed het gewoon met de hand) grove deegkruimels van de bloem, 60 gr. boter en de rietsuiker. Kneed er het amandelschaafsel door.
2- Schil de peren en snijd in blokjes. Smelt in een koekenpan de laatste 20 gr. boter. Bak de blokjes peer 2 min. Schep er de honing door en bak nog 1 min. Schep de peren in een ovenschaal.
3- Verdeel de koekjes in stukejs erover, Bestrooi vervolgens met de deegkruimels.
4- Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm of afgekoeld met slagroom met een beetje gemalen kaneel.
Serveersuggesties
Ook erg lekker bij een kop koffie
Meer Recepten
- Warme perencrumble6 porties
35 minuten
bettyvandijk - Appel-perencrumble in glaasjes6 porties
35 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit perencrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Nagerechten
- Perencrumble