Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-limoenmousse recept
Aardbeien-limoenmousse recept

Aardbeien-limoenmousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en halveer de aardbeien. Pureer de aardbeien in een hoge kom met een staafmixer. Roer het limoensap door de aardbeienpuree. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren. Klop het eigeel, de suiker en vanillesuiker met de garde van de handmixer tot een dikke crème. Spatel de aardbeienpuree erdoorheen. Druk de gelatine uit en los hem op middelhoog vuur op. Roer 3 eetlepels aardbeienpuree door de gelatine en roer de aangemaakte gelatine in de resterende ardbeienpuree. Zet kort in de ijskast tot de massa begint te geleren. Klop het eiwit en de slagroom apart van elkaar stijf. Spatel eerst de slagroom en dan het geklopte eiwit door de crème. Verdeel alles in 4 dessertglazen. Zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast, steek de aardbeien aan de prikkers en steek ze in de mousse.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien-limoenmousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven