Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-Semifredo recept
Aardbeien-Semifredo recept

Aardbeien-Semifredo


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Klop de slagroom stijf zonder suiker en zet deze in koelkast.
Maak van de aardbeien een puree door een blender of staafmixer te gebruiken.
Klop de eieren met de suiker au bain marie in een metalen schaal, tot een dikkere massa.
Zet de massa om af te koelen in een bak met koud water. En als die helemaal afgekoeld is, kan de mascarpone erbij (niet te koud) en roer dit tot een egale massa. Aardbeienpuree en de slagroom erbij en roer alles rustig door elkaar.
Bekleed een cakeblik of een andere grote schaal met huishoudfolie
(grote stukken zodat je de semifredo toe kan dekken).
En giet er alles in (gaat het er niet helemaal erin dan maak je nog een een extra schaaltje. Zonde om weg te gooien) en zet deze 4 uur in de vriezer.

Serveersuggesties

Snijd dikke plakken of schep het in schaaltjes. Garneer deze met verse aardbeien en eventueel slagroom. Je kan ook in plaats van aardbeien ook verse mango met kokos doen is ook heerlijk fris!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien-semifredo recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven