Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeiensoep met witte wijn en druiven recept
Aardbeiensoep met witte wijn en druiven recept

Aardbeiensoep met witte wijn en druiven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pureer de aardbeien en zeef de pitjes er uit. Voeg wat vanillesuiker toe en zoveel wijn dat het geheel oogt als een licht gebonden soep. Pluk de druiven voorzichtig van de tros zodat ze niet te veel beschadigen. Stop druiven (laat ze heel) in de sifon. Voeg hier de lichte suikerstroop aan toe. Schroef de sifon dicht en breng de koolzuurpatroon aan. (Let op: normaal wordt op deze flessen een zuurstofpatroon gebruikt, maar dat werkt niet. Er zijn ook koolzuurpatronen te verkrijgen en die moet je hebben). Laat de fles twee uur in de koelkast staan. Vul op het moment van opdienen soepborden met de aardbeiensoep. Open op het laatste moment de sifon voorzichtig en haal de druiven er voorzichtig uit. Ze zijn opgezwollen en leg ze in de koude soep. Bij het eten bruist de druif in de mond uit elkaar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbeiensoep met witte wijn en druiven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven