Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenparfait recept
Abrikozenparfait recept

Abrikozenparfait


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vul 6 holtes van een muffinbakblik met papieren vormpjes.
Laat de abrikozen goed uitlekken, leg 6 abrikozenhelften apart en pureer de rest.
Doe 20 gram schuimpjes in het plastic zakje en verkruimel ze fijn.
Klop het ei met de suiker met de handmixer in 7 minuten tot een dikke crème.
Roer de abrikozenpuree, de verkruimelde schuimpjes en het citroensap voorzichtig door de eiercrème. Klop de slagroom stijf en spatel hem er door heen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet minimaal 4 uur in de vriezer ( het liefst de hele nacht).
Hak de chocolade en smelt au bain marie. Strijk de vloeibare chocolade over de parfaits en beleg met de rest van de abrikozen.
Verbrokkel 2 schuimpjes en versier de parfaits hiermee, serveer direct.

Allergenen Informatie

Voor dit abrikozenparfait recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven