Recensies van Agar coklat (Chocolade pudding)
Terug naar Agar coklat (Chocolade pudding)Recensies
-
De gecondenseerde melk wil ook als bindmiddel werken. Agar atijd met water beginnen dan heb je minderlast van het gebonden smaakje. Agar moet je ook heel zachtjes laten koken en niet meer toevoegen dan nodig is, hiermee gaan de meesten de fout in. Het zeven is er voor dat agar erg snel klontverbindingen aan gaat als je het geheel door een zeef drukt ben je dat kwijt hierdoor heb je ook minder last van het gebonden smaak gevoel.
-
Ik had nog nooit eerder gewerkt met agar-agar. Het mondgevoel vind ik niet aangenaam (te gebonden) Misschien heb ik iets verkeerd gedaan? (te lang laten doorkoken?) Zijn er mensen met andere ervaringen? Ik had gesuikerde gecondenseerde melk gebruikt, en aangezien dit al erg gesuikerd is, heb ik de hoeveelheid gewone suiker laten vallen. (dit vind ik best goed). Het zeven heb ik ook niet gedaan. (de reden begrijp ik eigenlijk niet zo goed.)Tine gaf dit recept 3/5 sterren