Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelgriesmeel met abrikozengelei recept
Amandelgriesmeel met abrikozengelei recept

Amandelgriesmeel met abrikozengelei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de abrikozen, snijd ze in kleinere stukjes en breng ze samen met de rozijnen met een halve liter water aan de kook. Maak van de custard met een half kopje water een papje en voeg dit al roerende toe bij de kokende abrikozen en rozijnen. Laat alles ongeveer 1 minuut zachtjes koken. Voeg tenslotte 2 eetlepels suiker toe,en een scheutje abricot brandy. Laat de saus afkoelen. Maak intussen de griesmeel als volgt klaar: kook de melk, voeg al roerende de amandelgriesmeel en 2 eetlepels suiker toe. Laat het geheel 2 minuten al roerende zachtjes doorkoken en laat het daarna afkoelen. Giet de abrikozengelei in een platte schaal met daarop de amandelgriesmeel. Wilt u geen velletje, bestrooi dan de pudding met suiker. Garneer de amandelgriesmeel voor het serveren met een toefje zelfgeklopte slagroom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit amandelgriesmeel met abrikozengelei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven