Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ananas met cornflakes recept
Ananas met cornflakes recept

Ananas met cornflakes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Ananas afgieten en het sap opvangen. Leg de schijven uitgelekte ananas in een ondiepe ovenschaal. Doe de rozijnen samen met het ananassap (en rum) en het reepje citroensschil in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat 1 a 2 minuten zonder deksel inkoken. Vind je het te dun, vermeng een mespunt maizena met een druppeltje water en giet dit erbij. Verwijder de citroenschil en schenk de siroop over de ananasschijven. Smelt de boter in een klein pannetje (niet bruin laten worden) en roer hierdoor snel de cornflakes. Haal het pannetje van het vuur en leg de cornflakes in een laag over de ananasschijven. Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten of tot de korst goudbruin is. Garneer met kokosschaafsel en dien warm op.

Serveersuggesties

Als nagerecht voor ongeveer 4 personen. Met ijsbolletjes erbij voor 6. Je kunt het ook koud eten, maar vooral met ijs is het warm veel lekkerder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ananas met cornflakes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven