Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbol met vanillesaus recept
Appelbol met vanillesaus recept

Appelbol met vanillesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de goudreinetten en boor het klokhuis eruit. Maak van de amandelspijs acht kleine bolletjes. Druk aan de onderkant van de appel een bolletje spijs in het gat. Vul het gat verder op met kaneelsuiker en sluit weer af met een bolletje amandelspijs. Vouw de plakjes bladerdeeg om de appels heen en vorm het aan de onderkant tegen elkaar. Roer de eierdooiers los met water en en smeer de appelbollen hiermee in. Druk de appelbollen in de kaneelsuiker en bak deze af in een oven van 200 graden C. ca. 10 minuten. Voor de saus: Breng de room met melk langzaam aan de kook. Klop met een garde de eierdooiers los met de suiker en de vanillestokjes tot een ruban (een gladde lichtgele/wit schuimige massa). Roer het los met een beetje hete melk en giet het bij het pannetje. De saus moet licht indikken en niet koken! Giet de saus door een zeefje om de klontjes te verwijderen. Laat de saus afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelbol met vanillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appelbol met vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Super lekker!
    Carola gaf dit recept op 18 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven