Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelflensjes met ahornsiroop boter recept
Appelflensjes met ahornsiroop boter recept

Appelflensjes met ahornsiroop boter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voeg de bloem, suiker, kaneel en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren en de melk door elkaar en schenk ze in het kuiltje. Roer de bloem met een houten lepel, voorzichtig door de vloeistof tot het beslag goed gemengd is
Roer de geraspte appel erdoor.
Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur tot hij gesmolten is en borrelt. Schep eetlepels beslag in de pan, zodat er flensjes van 9 cm ontstaan. Bak de flensjes ca. 1 minuut, tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen en het beslag gestold lijkt. Keer de flensjes en bak ze nog 30 seconden, of tot ze gaar zijn. De flensjes horen goudbruin te zijn, zet indien nodig et vuur iets hoger. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Bak de rest van de flensjes (je hoeft geen extra boter toe te voegen.
Maak de ahornsiroop boter als volgt:
Verwarm de boter en de ahornsiroop in een pan op laag vuur en roer tot ze gemengd zijn. Leg de flensjes voor het serveren op borden en lepel de ahornsiroopboter eroverheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelflensjes met ahornsiroop boter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven