Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaartje met brie en noten recept
Appeltaartje met brie en noten recept

Appeltaartje met brie en noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed met een mixer of keukenmachine een samenhangend deeg van de boter, de bloem, de suiker en de melk.
Vorm een bal en laat het deeg in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast
Rol het deeg uit tot een dikte van 2-3 mm en snijd er 4 ronde deegbodems uit (ter grootte van een gebaksbordje).
Leg de deegbodems op een vel bakpapier op een houten broodplank en zet afgedekt in de koelkast.
Hak de hazelnoten grof.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Leg de deegbodems met het bakpapier op de bakplaat.
Snijd de appels in schijfjes en leg ze op de bodems.
Klop het ei los en bestrijk de rand van de taartjes ermee
Bestrooi de taartjes met wat extra suiker en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar
Leg de taartjes op 4 borden en bestrijk ze dun met honing. Leg een plakje brie op de warme taartjes en bestrooi met hazelnoten en kaneel.

Serveersuggesties

via Vera

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaartje met brie en noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven