Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Applecrumble met ananas recept
Applecrumble met ananas recept

Applecrumble met ananas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneelpoeder.
Roer appel en ananas door elkaar.
Doe de bloem in een kom van een keukenmachine. Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop.
Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken.
Gebruik in plaats van een machine eventueel de vingertoppen van beide handen om bloem en boter te mengen.
Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker er doorheen. Smeer een ronde vuurvaste schaal dun in met boter. Leg de appel en ananasstukken in de schaal.
Verdeel de deegkruimels over het fruit. Bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Serveer warm.
Lekker met een bolletje ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit applecrumble met ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven