Bitterkoekjespudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Droog de in een lauwe oven en verkruimel ze.
  2. Week de in ruim koud water 5 minuten.
  3. Breng de tegen de kook aan en week hierin de bitterkoekjeskruimels ca. 5 minuten, Splits de en klop in een hittebestendige kom 4 eidooiers met de tot een dikke witte crème.
  4. Giet er al kloppende de hete met de kruimels bij.
  5. Verwarm dit au bain marie al roerend tot de crème gebonden is.
  6. Los hierin de goed uitgeknepen op.
  7. Laat de crème in een bak koud water afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  8. Klop intussen 2 eiwitten heel stijf en klop de lobbig.
  9. Spatel na elkaar het eiwit en de door de lobbig geworden crème.
  10. Schep dit in een met koud water omgespoelde puddingvorm.
  11. Laat de pudding in ca 6 uur op een koele plaats opstijven.
  12. Verwarm de , zeef dit en roer er de door.
  13. Stort de pudding op een platte schaal en giet er iets van de saus omheen.
  14. Serveer de rest van de saus er apart bij.
25
25
25

Variaties op Bitterkoekjespudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bitterkoekjespudding
VariatieAantalGang
Bitterkoekjespudding3Nagerechten
Luchtige bitterkoekjespudding1Nagerechten
Bitterkoekjespudding a lá Oma1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
694 kcal
34%2776 kcal
Vetten
34 g.
48%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterkoekjespudding