Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bladerdeeggebakje met chocolademousse recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse recept

Bladerdeeggebakje met chocolademousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het bladerdeeg op een koele ondergrond nét laten ontdooien en op een met bloem bestoven ondergrond iets dunner uitrollen. Vier hoge ovenvaste vormpjes invetten en met de bladerdeegplakjes bekleden. De punten omhoog laten wijzen. Hier en daar met een vork inprikken en met losgeklopt ei bestrijken. In een hete oven (220 graden C) in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en ondertussen de kersen laten uitlekken. Het sap verwarmen en binden met het aangemaakte aardappelmeel. De bakjes vullen met chocolademousse, op de witte bordjes zetten en er een lepeltje kersensaus omheen laten lopen. Met een theelepel op gelijkmatige afstand steeds een druppel room laten vallen. De kersen over de bordjes verdelen en met muntblaadjes garneren.

Serveersuggesties

Hulpmiddelen: 4 hoge ovenvaste vormpjes, 4 witte bordjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bladerdeeggebakje met chocolademousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven