Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bosbessen-kwarktaart recept
Bosbessen-kwarktaart recept

Bosbessen-kwarktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kruimelkorst door de koekkruimels en gesmolten boter goed door elkaar te mengen. Verdeel het deeg over de bodem en de kant van een ingevette springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede. Laat deze ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast. In de tussentijd het water aan de kook brengen, de gelatineblaadjes uitknijpen en in het water laten oplossen (wel van het vuur halen). De kwark gladroeren met het citroensap en de suiker. Nu de slagroom er voorzichtig doorroeren. De bosbessen pureren met een mixer. (Houd ca. 100 gram bosbessen apart om te garneren). De ene helft van de opgeloste gelatine bij de kwark voegen en de andere helft bij de bosbessenpuree voegen. Giet beide mengsels door elkaar in de bakvorm en laat de taart ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosbessen en eventueel muntblaadjes en slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bosbessen-kwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven