Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bosbessen-smoesje van Romi recept
Bosbessen-smoesje van Romi recept

Bosbessen-smoesje van Romi


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


1. Warm de bosbesjes op ( 100 gr. ) met de poedersuiker en laat ondertussen de gelatine weken in ijskoud water.
2. Mix de bosbesjes tot een puree met de staafmixer of blender en neem er 40 ml. af. Voeg de gelatine toe aan de overgebleven bosbesjes ( 160. gr )blijven roeren op laag vuur tot alle gelatine is opgelost. Laat het afkoelen.
Voeg de eetlepel créme de cassis aan de afgenomen 40 ml. gepureerde bosbesjes.
3. Klop de slagroom 3/4 ( mouse-achtig ) stijf met de suiker.
4. Spatel de slagroom voorzichtig onder de bosbesjespuree en verdeel de mouse over 4 glazen of coupes. Laat opstijven in de koelkast.
5. Meng de overige bosbessen met de coulis.

Zet de overgebleven bosbesjes en de coulis ook tot gebruik in de koelkast.
Schep de coulis op de mousse net voor het serveren.

Serveersuggesties

Garneer met een blaadje munt en of aftermint chocolade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bosbessen-smoesje van romi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven