Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broodpudding met abrikozenjam recept
Broodpudding met abrikozenjam recept

Broodpudding met abrikozenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Klop de eieren met de suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en breng het met de melk en slagroom aan de kook. Laat het mengsel een beetje afkoelen. Snijd het suikerbrood in plakken en besmeer ze aan een kant met de roomboter en jam. Vet een ovenschaal in met boter en leg de plakken suikerbrood erin met de besmeerde kant naar boven. Neem het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en doe dit terug in de pan. Klop het eimengsel door het warme roommengsel. Schenk het ei-roommengsel over het brood en zorg dat het suikerbrood helemaal bedekt is. Vul een braadslede met een laagje kokend water en zet de ovenschaal erin. Laat de pudding in het midden van de oven in 45 minuten gaar worden. Dek de pudding de laatste 15 minuten af met alu-folie.

Allergenen Informatie

Voor dit broodpudding met abrikozenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven