Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
    Laat 100 gram in een pan karamelliseren.
    Giet gelijkmatig in een ingevette ovenschaal (ca 22x 22 cm) en laat afkoelen.
    Snijd de korst van het brood rondom af.
  2. Snijd het brood in 12 sneetjes en leg het in 3 lagen in de vorm.
    Verwarm de tot hij lauw is.
  3. Snijd het in de lengte in en schraap er het merg uit.
    Was de in heet water, dep hem droog en rasp de schil fijn.
  4. Voeg het vanillemerg en de citroenschil met 100 gramsuiker toe aan de .
  5. Giet gelijkmatig over de sneetjes en laat 10 minuten intrekken.
    Kluts de met 75 gram .
  6. Giet over het brood.
  7. Laat ca 30 minuten intrekken.
    Schil de , verwijder het klokhuis en snijd ze in parten.
    Verdeel de appelparten dakpansgewijs over het brood, meng 1 eetlepel met de en strooi over de .
    Bak de broodpudding ca 40 minuten in de oven.
  8. Bestrooi voor het serveren met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
312 kcal
15%1872 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
45 g.
50%270 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodpudding met appels