Cannoli met mandarijntjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm als eerste de oven voor op 180 °C.
- Smelt daarna de op een laag vuur zonder hem te bruinen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng vervolgens met een vork de eiwitten met de en roer dan de gesmolten erdoor.
- Voeg daarna de toe en meng tot een glad beslag.
- Laat het even rusten.
- Smeer daarna met de achterkant van een lepel 8 dunne rondjes van het beslag op de bakplaat.
- Bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven in 5-6 minuten lichtbruin.
- Nu moet je snel handelen!
- De rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn:
- draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel.
- Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden.
- Snijd de mandarijnpartjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het vrijgekomen sap op.
- Meng dit sap met de en het vanillemerg en marineer hierin de partjes.
- Vul de deegbuisjes met de mandarijnensalade.
- Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze royaal met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 298 kcal | 14% | 1192 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |