Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cappuccino-mousse recept
Cappuccino-mousse recept

Cappuccino-mousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de chocolade grof en smelt hem au bain marie. Splits daarna de eieren. Klop vervolgens de eidooiers en 2 eetlepels suiker ca. 5 minuten au bain marie tot een créme. Spatel de gesmolten chocolade en de oploskoffie er doorheen en laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm. Klop daarna de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen 1 eetlepel suiker toe. Klop 150 milliliter slagroom stijf. Spatel het eiwit en de slagroom na elkaar door de chocolademassa. Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast afgedekt. Haal de schil van de sinaasappels en verwijder ook de witte huid. Snijd met een scherp mes de partjes van elkaar af. Klop 50 milliliter slagroom en 2 theelepels suiker lobbig. Serveer de mousse in 4 dessertschaaltjes en serveer met de sinaasappelpartjes, de slagroom en eventueel de geraspte chocolade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cappuccino-mousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven