Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Catalaanse crème recept
Catalaanse crème recept

Catalaanse crème


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de melk in een pan en voeg er de suiker, de in stukken gesneden citroenschil en het kaneelstokje aan toe. Aan de kook brengen. Daarna de melk door een zeef gieten. Neem ½ glas van de warme melk en los daarin de maïzena op. Zet de pan met de gezeefde melk op een laag vuur, maar hij mag beslist niet koken! Voeg er, al kloppend met een garde, een voor een het eigeel aan toe. Goed opkloppen. Al kloppend het glas melk met de maïzena er aan toevoegen. Laat de melk vooral niet koken, want dan gaat de crème klonteren. Verdeel het verkregen mengsel over zes dessertbakjes, laat ze afkoelen en zet ze minstens een hele nacht in de koelkast. Doe je het korter dan wordt de crème te draderig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit catalaanse crème recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Catalaanse crème heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Mijn zoon is hier helemaal weg van!
    Bezoeker gaf dit recept op 21 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven