Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Catalaanse room recept
Catalaanse room recept

Catalaanse room


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng de slagroom met de melk, de citroenschil en het kaneelstokje tegen de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt 15 minuten trekken.
Klop ondertussen met een mixer de eieren met de eidooiers de suiker en de vanillesuiker in 7.5 minuten tot een romige bleekgele crème
Schenk de warme room onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij het eimengsel.
Schenk het ei-roommengsel terug in de pan en laat op zo laag mogelijk vuur en onder continu roeren 17.5 minuten binden. De vla kan ook in een hittebestendige kom op een pan met heet water (au bain marie) gebonden worden.
Schenk de vla door een zeef in de schaaltjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de custard 2.5 uur in de koelkast om stevig te laten worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.

Suggestie:
Vervang de citroenschil door een sinaasappelschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit catalaanse room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven