Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chipolatapudding met rum recept
Chipolatapudding met rum recept

Chipolatapudding met rum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de lange vingers op een bord en druppel er de rum over heen. De gelatine in het pannetje met water doen om te weken. Het ei splitsen, in het kleinste schaaltje de dooier en in het andere kleine schaaltje het eiwit. In elk schaaltje 1 eetlepel suiker en bij de dooier het zakje vanillesuiker doen. Klop de eierdooier een paar minuten goed romig. In de derde grotere kom de slagroom met een lepel suiker doen. Doe de melk in het pannetje en breng aan de kook. Als de melk kookt de pan van het vuur en de geklopte dooier er bij, de gelatine uitknijpen en ook er bij doen. Meteen goed roeren zodat de gelatine niet klontert. Dan in een bak met koud water zetten en af en toe even roeren. Nu de slagroom kloppen met de derde lepel suiker. Als de vla begint te stijven in volgorde: Het eiwit er door scheppen tot het niet meer klontert dan de slagroom er door scheppen. De puddingvorm even omspoelen met koud water. Dan een laagje pudding in de vorm. Daarop 3 lange vingers met rum. Dan weer een laagje pudding. Daarop 4 lange vingers. Dan de rest van de pudding er in. Nu de schaal afdekken of de deksel er op. In de koelkast zetten tot de volgende dag. Tip : voor de smaak, als je het lekker vindt, kun je ook een klein scheutje rum al bij de eierdooier doen terwijl je die aan het kloppen bent. Dan komt de rumsmaak wel door de hele pudding. Volgende dag: De pudding uitstorten op een schaal of bord met rondom een rand, daar kun je dan vruchten op leggen om te garneren. p.s. de koekjes moeten zacht zijn als de pudding gegeten wordt, daarom moet je de pudding een dag van te voren maken. Smakelijk eten!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chipolatapudding met rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven