Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade mousse recept
Chocolade mousse recept

Chocolade mousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pak een bakje en doe daar de mascarpone en de poedersuiker in, roer dat door elkaar zodat je geen losse poedersuiker meer in het bakje hebt. Smelt nu de chocolade. Je pakt een pannetje en giet het vol met water, je zet er een ander bakje op en doet de chocolade in het bovenste bakje. Laat de chocolade smelten tot er geen grote klonten meer in zitten. Haal het pannetje van het vuur en laat de gesmolten chocolade afkoelen. Klop nu de slagroom stijf. Doe de slagroom bij de mascarpone en roer dat goed door elkaar. Ondertussen is de chocolade een beetje afgekoeld, dat kan je er nu ook doorheen doen. Doe het nu in de koelkast, ongeveer twee uur tot twee en een half uur.

Serveersuggesties

Dit kan je ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocolade mousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven