Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladebavarois recept
Chocoladebavarois recept

Chocoladebavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek de chocolade in stukjes en laat smelten op een matige hittebron in de slagroom. Zet de chocoladeroom een uur koud weg. Meng de rum met het water en de kokos. Laat de gelatine in ruim koud water weken. Splits de eieren en sla de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de chocoladeroom met de handmixer halfstijf. Knijp de gelatine uit. Zet 2 eetlepels water op een lage hittebron en laat de gelantine in wat water oplossen. Spatel de gelatinevloeistof door de chocoladeroom. Spatel het eidooier- en kokosmengsel eveneens door de room. Zet de creme koud weg. Halveer de lange vingers. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Sla, als de room begint te geleren, het eiwit door de room. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de rand van een springvorm en vul de vorm met de chocoladecreme. Zet de Charlotte minimaal drie uur in de koelkast weg. Maak voor het opdienen de rand los en garneer de Charlotte met kokos, chocoladevlokken en hagelslag.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladebavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven