Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademousse met cognac (of cointreau) recept
Chocolademousse met cognac (of cointreau) recept

Chocolademousse met cognac (of cointreau)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de chocola au bain marie tot een glad mengsel.
De boter en vanilleextract luchtig kloppen en de eierdooiers er een voor een door heen kloppen. Daarna de chocola door het mengsel kloppen. Klop vervolgens 1/3e van de slagroom voorzichtig door het mengsel.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Voeg het eiwit, de rest van de slagroom en de likeur toe. Giet het chocolademengsel in 6 glazen of schaaltjes en zet ze in de koelkast. Laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolademousse met cognac (of cointreau) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven