Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenijs recept
Citroenijs recept

Citroenijs


Ingrediënten


85

Bereidingswijze


Klop de dooiers met de helft van de suiker lichtgeel en romig. Breng de melk met de rest van de suiker en de citroenrasp aan de kook. Schenk het melkmengsel over het eimengsel heen en roer alles goed door elkaar. Schenk alles terug in de schoongemaakte pan en breng alles al roerende met een houten lepel aan de kook. Zeef het mengsel boven een kom. Roer het citroensap en de slagroom erdoor en laat het afkoelen. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van of doe het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in ca. 8 uur bevriezen. Roer het ijs elke 30 minuten met een vork om.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroenijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroenijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.7 / 10 in 6 recensies

  • Echt heerlijk, verukkelijk onvergetelijk mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Huarache gaf dit recept op 10 juni 2016 5 uit 5 sterren
  • Bij ingrediënten staat er geen slagroom bij maar in de berijdingswijze wel heb je het nouw wel of niet nodig? Zo ja, hoeveel?
    Yorick gaf dit recept op 16 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vond het niet lekker. Ik deed alles volgens de instructies, maar het ijs proefde voor het grootste gedeelte naar eigeel. Ik heb het later geprobeerd met méér citroen sap/suiker en minder ei geel en... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 3 juni 2013 2 uit 5 sterren
  • Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik het toch niet zo lekker vond. Het proeft zeker niet naar het citroenijs dat je in een ijssalon of ijskraam zou krijgen. Sorry :)
    Kevin gaf dit recept op 12 oktober 2012 2 uit 5 sterren
  • Mooi recept maar ik heb mijn twijfels over de tweede kook. Het eimengsel mag naar mijn mening niet meer koken in verband met met de stolling van het eigeel. Voorzichtig dus.
    Bezoeker gaf dit recept op 6 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Echt super lekker ijs! Maak het nu voor de 2e keer!
    Bo gaf dit recept op 6 maart 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven