Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenvla recept
Citroenvla recept

Citroenvla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de boter met de suiker schuimig en voeg de eierdooiers, de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Klop alles goed door elkaar en zeef de bloem erover. Warm de melk op. Schep de bloem door het mengsel en voeg nu de melk en een snufje nootmuskaat toe. Giet alles nu in de pan en maak er onder voortdurend roeren een vla van (dat kan even duren). Laat de vla afkoelen terwijl je er af en toe in roert. Sla ondertussen de eiwitten zo stijf als je kunt. Verwarm de oven voor op 180º Celsius en beboter een ovenvaste schaal (liefst een souffléevorm). Spatel de koude vla en de superstijve eiwitten voorzichtig doorelkaar met een grote metalen lepel. De vorm moet niet meer dan half vol zijn. Als 'ie te vol is, zet er dan een kraag bovenop van aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en bak de vla ongeveer 25 tot 30 minuten. Tocht is dodelijk voor soufflés dus doe de oven niet open tijdens het bakken. Serveer de vla warm en strooi er flink wat poedersuiker over.

Allergenen Informatie

Voor dit citroenvla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven