Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Creatie van ananas met sesamgalettes recept
Creatie van ananas met sesamgalettes recept

Creatie van ananas met sesamgalettes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Sesamgalettes: Suiker met 1 eetlepel water in een pan met dikke bodem lichtbruin karameliseren. Sesamzaad erdoor roeren. Mengsel op vel bakpapier scheppen en direct afdekken met bakpapier. Met deegrol dun uitrollen. Papier aan beide zijde verwijderen en sesamgalettes hard laten worden. In stukken breken. De ananas schillen. 4 dikke plakken van 1,5 centimeter eraf snijden. Kern verwijderen. De rest van de ananas met de suiker en wijn pureren in de keukenmachine. Ananasmengsel zeven. De ananasplakken in een beetje boter om en om bakken. Gezeefde ananassap eraan toevoegen en 5 minuten laten koken. De plakken ananas op een bord leggen en de saus erover verdelen. Slagroomijs op ananas leggen en de sesamgalettes tegen het ijs aan leggen en met 1 takje munt garneren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit creatie van ananas met sesamgalettes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven