Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien recept
Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien recept

Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Crème brûlée: Breng melk en suiker aan de kook. Laat hierin het merg van 1 vanillestokje mee trekken. Roer de eidooiers los in een ruime kom. Giet hier het suikermelkmengsel op en roer het door elkaar. Doe nu de room er door en alles goed mengen. Schuim de bovenkant af met een lepel. Giet het mengsel in ovenschaaltjes of koffiekopjes en zet de crème brûlée nu een uur in een oven van 100 graden C. Laat hem nu een uur afkoelen. Zet de crème brûlée na 30 minuten in de koelkast en laat verder afkoelen ± 3 uur. Maak nu de marinade: Doe suiker, 10 aardbeien plus beetje water in en pannetje. Kneus de peperkorrels en doe ze erbij. Kook nu alles tot een moes en pureer tot gladde massa. Doe op het laatste moment de in sliertjes gesneden basilicum erbij. Let op: Laat het nu niet meer koken omdat de basilicum dan een onaangenaame smaak afgeeft. Was de aardbeien en snijd ze in vieren en doe ze bij de marinade. Haal de crème brûlée uit de koelkast en bestrooi deze met rietsuiker. Brand hem gelijk af met een gasbrander mooi goudbruin. Zet hem op een bord, doe de aardbeien erbij en garneer af met een takje mint.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven