Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brulée met perziken recept
Crème brulée met perziken recept

Crème brulée met perziken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng het vanillemerg met de slagroom en de melk aan de kook. Splits de eieren. Kluts de eidooiers en voeg ondertussen 2 eetlepels bruine suiker toe. Voeg beetje bij beetje het hete slagroommengsel toe. Verdeel het geheel over 6 ovenvaste vormpjes (ca. 160 milliliter inhoud) Giet heet water in een groot bakblijk of in een grote ovenschaal. Zet de vormpjes in het water en laat de crème 35 minuten stollen in een voorverwarmde oven op 125 graden C. Laat de brulée goed afkoelen en zet hem minstens 6 uur koud weg. Laat ondertussen de perziken uitlekken. Besprenkel de perziken met de sinaasappellikeur en laat intrekken. Bestrooi de crème brulée met 1 theelepel bruine suiker per ovenschaaltje. Karamelliseer de suiker door de toetjes 2.5 minuten onder de hete grill te zetten, op de bovenste rail van de oven. Garneer de toetjes met munt en serveer met de perziken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brulée met perziken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Crème brulée met perziken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveel melk moet ik hebben?
    Minka groot gaf dit recept op 31 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven