Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée met rabarber recept
Crème brûlée met rabarber recept

Crème brûlée met rabarber


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 140 graden.
Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook.
Klop ondertussen met een garde de eidooiers met de suiker.
Neem de slagroom van het vuur en schenk al kloppend bij de eidooiers.
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel de stukjes rabarber erover.
Schenk het ei-roommengsel over de rabarber.
Vul de ovenschaal met warm water (niet kokend)tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de schaaltjes los af met een vel aluminiumfolie
Bak de rabarbercrèmes 52.5 minuten in de voorverwarmde oven.
neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet ze min 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
Betsrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker.
Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met rabarber recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven