Crème karamel

Ingrediënten

+ -
print

Voor de crème:

Voor de karamel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de crème:
  2. Breng de met het en het halve aan de kook.
  3. Laat de 10 minuten staan (onder een deksel) alvorens het eruit te halen.
  4. Klop de en de glad.
  5. Giet de warme er al roerend in de massa.
  6. Passeren door een zeef.
  7. Giet een laagje in de beboterde vormpjes.
  8. Vul de vormpjes met de crème en pocheer ze au bain marie in een matig warme oven tot ze gaar zijn.
  9. Het testen van de gaarheid gebeurt met een naald of met de punt van een mes.
  10. Als die schoon uit de crème komt is de crème gaar.
  11. Laten afkoelen.
  12. Bereiding van de karamel:
  13. Verwarm de in een passende pan.
  14. Roer met een houten lepel tot de is opgelost.
  15. Laat de licht bruin worden op een laag vuur.
  16. De karamelliseert nu.
  17. Haal de pan van het vuur en blus de met het .
  18. Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete kunnen brandwonden veroorzaken!
  19. Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook tot de inmiddels hard geworden erin oplost Los de crèmevormpjes op een bord en giet de vloeibare er overheen.
25
25
25

Variaties op Crème karamel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Crème karamel
VariatieAantalGang
Crème karamel met druiven1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
236 kcal
11%944 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
1%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
1%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
40 g.
44%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème karamel